• bufet_min_1
  • bufet_min_10
  • bufet_min_11
  • bufet_min_7
  • bufet_min_8
  • bufet_min_9
Adres
Dom Weselny Omega
ul. Wąska 13
78-132 Grzybowo
Kontakt
+48 502 742 470
biuro@weseleomega.pl

Ceremoniał  powitania Państwa Młodych

  • Powitanie Młodej Pary chlebem i solą – życzenia rodziców

Przystawka przed obiadem

  • Cocktail a-la Cezar z szynką, serem i suszonymi pomidorami
  • Teriny rybne, drobiowe lub wegetariańskie na świeżych sałatach
  • Sałatka ogrodowa z kurczakiem i aromatycznym sosem rokpolowym
  • Mozzarella z pomidorami, bazylią w towarzystwie Rukoli i sosu balsamicznego
  • Różyczki z łososia marnowanego na świeżych warzywach zakrapiane sosem cytrynowo miodowym

Zupy

  • Krem brokułowy z grzankami ziołowymi
  • Włoska zupa pomidorowa ze świeżą bazylią
  • Cebulowa z białym winem i serowymi grzankami
  • Krem borowikowi z diablotką z ciasta francuskiego
  • Tradycyjny Rosół z kluseczkami drobiowymi lub makaronem domowym

Potrawy gorące obiadowe

  • Zestaw surówek do wyboru
  • Ziemniaki pieczone w ziołach
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem
  • De-volaj  z masłem, szynką i serem
  • Filet z dorsza w sosie śmietanowo-kaparowym
  • Zrazy królewskie wieprzowe w sosie pieczeniowym
  • Grillowany Filet z kurczaka w aromacie czosnkowym
  • Bukiet warzyw blanszowanych z masełkiem ziołowym
  • Kotlet Juranda ze schabu z pieczarkami w sosie serowym
  • Karkówka po szlachecku w sosie pieczeniowo- śliwkowym
  • Polędwiczki wieprzowe zaprawione w rozmarynie z sosie leśnym
  • Chrupiący Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem i serem feta lub farszem pieczarkowym

Sałatki

  • Sałatka z kurczaka wędzonego
  • Tradycyjna sałatka Grecka z serem feta i oliwkami
  • Sałatka owocowa ze świeżych owoców sezonowych
  • Sałatka serowa z orzechami i winogronem zakrapiana sosem vinegret

Przystawki

  • Teriny rybne
  • Teriny warzywne
  • Teriny drobiowe
  • Szparagi w szynce
  • Galantyna z kurczaka
  • Trio śledziowe:
    • po Sułtańsku
    • po Kołobrzesku
    • w oleju
  • Roladki mięsne na różne sposoby:
    • Faszerowane darami lasu
    • Faszerowane suszonymi owocami
    • Faszerowane warzywami
  • Kurczak faszerowany pieczarkami w maladze
  • Łosoś marnowany po  Skandynawsku
  • Jajka garnirowane w szynce na sałatce jarzynowej
  • Wachlarz mięs pieczystych wedle staropolskich przepisów

Dodatki

  • Kaskady owoców
  • Platery fantazyjnych Ciast
  • Kawa i Herbata bez ograniczeń
  • Duży wybór świeżego pieczywa, masło

Płonąca niespodzianka - Godzina 22:00

  • Pieczone udźce wieprzowe po staropolsku z zapiekanymi ziemniaczkami i wybornymi sosami

Godzina 24:00 - Specjalność wieczoru

  • Tort piętrowy weselny z fontanną fajerwerków

Godzina 01:00

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem lub tradycyjne flaczki

Godzina 02:30, doping Szefa kuchni

  • Bigos myśliwski z grillowaną  biała kiełbaską  podany w chlebie lub Zupa gulaszowa

Stół wyrobów wiejskich

  • Deska salcesonów i boczków pieczonych
  • Wybór staropolskich kiełbas
  • Tradycyjna galareta z nóżek i golonki z delikatną nutą czosnku
  • Smalec, chrzan,  ćwikła, czosnek pieczony, cebula
  • Ogórki małosolne lub kiszone
  • Pajdy chleba wiejskiego

Opcjonalnie za dopłatą

  • Lustro ryb wędzonych 80 zł/kg.
  • Owoce morza, krewetki królewskie, małże 100 zł./kg.
  • Flaczki z kalmara 12 zł / 300 ml / 1 porcja
  • Tatar z łososia 8 zł / 80 gr + garnie
  • Tatar z polędwicy wołowej 10 zł / 80 gr + garnie
  • Beef Stroganoff  z wiejską śmietaną 10 zł / 300 ml / 1 porcja