Ceremoniał powitania Państwa Młodych
- Powitanie Młodej Pary chlebem i solą – życzenia rodziców
Przystawka przed obiadem
- Cocktail a-la Cezar z szynką, serem i suszonymi pomidorami
- Teriny rybne, drobiowe lub wegetariańskie na świeżych sałatach
- Sałatka ogrodowa z kurczakiem i aromatycznym sosem rokpolowym
- Mozzarella z pomidorami, bazylią w towarzystwie Rukoli i sosu balsamicznego
- Różyczki z łososia marnowanego na świeżych warzywach zakrapiane sosem cytrynowo miodowym
Zupy
- Krem brokułowy z grzankami ziołowymi
- Włoska zupa pomidorowa ze świeżą bazylią
- Cebulowa z białym winem i serowymi grzankami
- Krem borowikowi z diablotką z ciasta francuskiego
- Tradycyjny Rosół z kluseczkami drobiowymi lub makaronem domowym
Potrawy gorące obiadowe
- Zestaw surówek do wyboru
- Ziemniaki pieczone w ziołach
- Ziemniaki gotowane z koperkiem
- De-volaj z masłem, szynką i serem
- Filet z dorsza w sosie śmietanowo-kaparowym
- Zrazy królewskie wieprzowe w sosie pieczeniowym
- Grillowany Filet z kurczaka w aromacie czosnkowym
- Bukiet warzyw blanszowanych z masełkiem ziołowym
- Kotlet Juranda ze schabu z pieczarkami w sosie serowym
- Karkówka po szlachecku w sosie pieczeniowo- śliwkowym
- Polędwiczki wieprzowe zaprawione w rozmarynie z sosie leśnym
- Chrupiący Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem i serem feta lub farszem pieczarkowym
Sałatki
- Sałatka z kurczaka wędzonego
- Tradycyjna sałatka Grecka z serem feta i oliwkami
- Sałatka owocowa ze świeżych owoców sezonowych
- Sałatka serowa z orzechami i winogronem zakrapiana sosem vinegret
Przystawki
- Teriny rybne
- Teriny warzywne
- Teriny drobiowe
- Szparagi w szynce
- Galantyna z kurczaka
- Trio śledziowe:
- po Sułtańsku
- po Kołobrzesku
- w oleju
- Roladki mięsne na różne sposoby:
- Faszerowane darami lasu
- Faszerowane suszonymi owocami
- Faszerowane warzywami
- Kurczak faszerowany pieczarkami w maladze
- Łosoś marnowany po Skandynawsku
- Jajka garnirowane w szynce na sałatce jarzynowej
- Wachlarz mięs pieczystych wedle staropolskich przepisów
Dodatki
- Kaskady owoców
- Platery fantazyjnych Ciast
- Kawa i Herbata bez ograniczeń
- Duży wybór świeżego pieczywa, masło
Płonąca niespodzianka - Godzina 22:00
- Pieczone udźce wieprzowe po staropolsku z zapiekanymi ziemniaczkami i wybornymi sosami
Godzina 22:00 - Specjalność wieczoru
- Tort piętrowy weselny z fontanną fajerwerków
Godzina 01:00
- Barszcz czerwony z pasztecikiem lub tradycyjne flaczki
Godzina 02:30, doping Szefa kuchni
- Bigos myśliwski z grillowaną białą kiełbaską lub Zupa gulaszowa
Stół wyrobów wiejskich
- Deska salcesonów i boczków pieczonych
- Wybór staropolskich kiełbas
- Tradycyjna galareta z nóżek i golonki z delikatną nutą czosnku
- Smalec, chrzan, ćwikła, czosnek pieczony, cebula
- Ogórki małosolne lub kiszone
- Pajdy chleba wiejskiego
Opcjonalnie za dopłatą
- Lustro ryb wędzonych 80 zł/kg.
- Owoce morza, krewetki królewskie, małże 100 zł./kg.
- Flaczki z kalmara 12 zł / 300 ml / 1 porcja
- Tatar z łososia 8 zł / 80 gr + garnie
- Tatar z polędwicy wołowej 10 zł / 80 gr + garnie
- Beef Stroganoff z wiejską śmietaną 10 zł / 300 ml / 1 porcja